LOCKDOWN LEESTIPS Boeken met betrekking op de Twense oorlogsgeschiedenis. Interessant om te lezen. Leuk om te geven deze feestdagen!

Enschede - 70 jaar vrijheid

Documentaire: Door de ogen van

Herinneringen van Enschedeërs aan WOII


TV Enschede FM heeft in samenwerking met Eric Heijink van SecondWorldWar.nl de documentaire ‘Door de ogen van’ gemaakt. In deze documentaire vertellen zes Enschedeërs hun persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Over bombardementen, het leven als onderduiker, de razzia's en het geluk en verdriet van de bevrijdingsdagen. De documentaire is een initiatief van Eric Heijink van SecondWorldWar.nl, die de afgelopen jaren tientallen Enschedeërs interviewde om hun herinneringen aan die tijd vast te leggen. De productie van deze documentaire is verzorgd door TV Enschede FM.


Bekijk de documentaire hier:De documentaire is in première gegaan op 21 april 2015 in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede. De documentairemakers hielden een korte inleiding. De documentaire is te zien geweest in de bibliotheek als onderdeel van de tentoonstelling ‘Enschede in WOII’, die in samenwerking met SecondWorldwar.nl, bibliotheek Enschede, Synagoge Enschede en het stadsarchief is samengesteld. In die tentoonstelling zag de bezoeker: persoonlijke voorwerpen, brieven en achtergronden van Enschedese verzetsmensen, vervolgden, onderduikers, geallieerde vliegers en bevrijders, waarvan een deel in Enschede het leven liet.
De documentaire is op maandag 4 mei 2015 voor het eerst te zien geweest bij TV Enschede.

Ik hoor graag van u wat u van de website vindt.
Wanneer u informatie wilt delen is dat ook erg welkom.
Klik dan hier om mij te mailen.

 

Recent uitgebrachte boeken over WOII in Enschede / Twente

Wilt u verder lezen over Enschede tijdens de tweede wereldoorlog?
Er zijn in de afgelopen tijd diverse interessante boeken uitgebracht:Computer algemeen