Herdenkingsbijeenkomst Stolpersteine Enschede 2015

Eind maart is er een herdenkingsbijeenkomst geweest voor de 50 slachtoffers van het Nazi bewind, waarvoor in 2015 een struikelsteen is gelegd. Tijdens de bijeenkomst werden de namen voorgelezen en kregen de aanwezigen een korte biografie te horen van enkele van de slachtoffers.

2015 was het derde achtereenvolgende jaar waarin er een groep struikelstenen is geplaatst in Enschede. In 2016 zullen er opnieuw stolpersteine in Enschede worden geplaatst.

Stolpersteine Enschede bijeenkomst in Concordia. Maart 2015. Er zijn in 2015 50 stenen gelegd in Enschede. Meer info www.secondworldwar.nl/enschede/Stolpersteine Enschede bijeenkomst in Concordia. Maart 2015. Er zijn in 2015 50 stenen gelegd in Enschede. Meer info www.secondworldwar.nl/enschede/
De tekst die op de stolpersteine staat is tijdens de bijeenkomst op grote posters te zien.De tekst die op de stolpersteine staat is tijdens de bijeenkomst op grote posters te zien.
Bart Cras, voorzitter van de projectgroep Stolpersteine in Enschede.Bart Cras, voorzitter van de projectgroep Stolpersteine in Enschede.
Hilde Agterbos leest de namen voor.Hilde Agterbos leest de namen voor.
Interim burgemeester Fred de Graaf duidt het belang van herdenken tijdens de Stolpersteine bijeenkomst in Enschede.Interim burgemeester Fred de Graaf duidt het belang van herdenken tijdens de Stolpersteine bijeenkomst in Enschede.
Een van de posters met de tekst die op de stolperstein (struikelsteen) staat.Een van de posters met de tekst die op de stolperstein (struikelsteen) staat.
Hengelosestraat 100 - Stolpersteine voor: Max Jacques van Gelderen, John Adolph Robert van Gelderen en Bernard Frederik (Bert) van Gelderen.Hengelosestraat 100 - Stolpersteine voor: Max Jacques van Gelderen, John Adolph Robert van Gelderen en Bernard Frederik (Bert) van Gelderen.
Stolpersteine - Hengelosestraat 100Stolpersteine - Hengelosestraat 100
Maaierstraat 33  - Stolpersteine voor:  Abraham Herman Frankenhuis en Mathilde Rosette Frankenhuis-Frenk.Maaierstraat 33 - Stolpersteine voor: Abraham Herman Frankenhuis en Mathilde Rosette Frankenhuis-Frenk.
Stolpersteine - Maaierstraat 33Stolpersteine - Maaierstraat 33

Heeft u vragen? stel ze hier.< Terug naar voorpagina

Ik hoor graag van u wat u van de website vindt.
Wanneer u informatie wilt delen is dat ook erg welkom.
Klik dan hier om mij te mailen.

 

Recent uitgebrachte boeken over WOII in Enschede / Twente

Wilt u verder lezen over Enschede tijdens de tweede wereldoorlog?
Er zijn in de afgelopen tijd diverse interessante boeken uitgebracht:Computer algemeen